Cada cop més a prop de les persones

Creu Roja a Sant Feliu de Llobregat

C/ El Plà, 10
936660353
santfeliullob@creuroja.org

Onada de calor

Cada any, durant els mesos de l'estiu, la Creu Roja desenvolupa la campanya d'informació i sensibilització per a la promoció d'hàbits saludables bàsics (relacionats amb l'alimentació, la hidratació, l'exposició al sol, entre d'altres) que contribueixen a evitar o reduir l'impacte negatiu de les altes temperatures al nostre organisme. La campanya s'adreça a la població general i, especialment, a la més vulnerable a les temperatures elevades.

Entre les activitats desenvolupades a partir de la campanya es troben:

Informació i sensibilització a través de les xarxes socials i les web institucionals.

Activitats d'informació i sensibilització al carrer/via pública (platges, piscines, places públiques, establiments comercials, etc.).

Trucades telefòniques proporcionant informació i consells clau a persones grans o amb malalties cròniques amb què Creu Roja habitualment treballa, fonamentalment, qüestions relacionades amb la seva salut.

Quins efectes immediats pot tenir la calor?

Si no aconseguim regular la temperatura, podem patir marejos, rampes, un cop de calor o esgotament per calor. Els símptomes més freqüents són: 

Al Cop de Calor: temperatura elevada; pell vermella, calenta i seca; pols fort i accelerat; dolor palpitant de cap; mareig, nàusea i confusió (fins i tot pèrdua de consciència).

A l'Esgotament per Calor: pell fresca i humida; pols ràpid i feble; respiració acerada i poc profunda.

Si et trobes malament a causa de la calor: 

Interromp l'activitat que s'estigui realitzant i situa't en un lloc fresc per demanar ajut mèdic.