Cada cop més a prop de les persones

Creu Roja a Sant Feliu de Llobregat

C/ El Plà, 10
936660353
santfeliullob@creuroja.org

El Meu Calendari Creu Roja: Calendari d'Activitats i Campanyes

Espai on podràs accedir a continguts digitals relacionats amb dies en què l'activitat de Creu Roja està especialment assenyalada.

DÍA INTERNACIONAL DE LA MUJER

El 8 de març de cada any, Creu Roja cerca afavorir la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en tots els seus àmbits d'intervenció com; l'educació, la inclusió o l'ocupació, per promoure que la perspectiva de gènere sigui present a totes les actuacions que realitza.

DÍA MUNDIAL DE LA SALUD

 
El 7 d'abril es celebra el dia mundial de la salut i igual que en edicions anteriors, desde Creu Roja, ens sumem al lema que proposa l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a aquesta celebració.
 

DÍA MUNDIAL DE LA CRUZ ROJA Y LA MEDIA LUNA ROJA

 
Cada 8 de maig, a tot el món es commemora el dia de la Cruz Roja, la xarxa humanitària més gran i més antiga. El propòsit d'aquesta data és reconèixer i agrair la feina dels milers de voluntaris, paramèdics, infermers i metges a nivell mundial que amb vocació i entrega formen part d'aquesta organització. Henry Dunant va fundar la Cruz Roja el 17 de febrer de 1863, un empresari amb marcada vocació solidària.
 
Creu Roja representa el major moviment humanitari, ciutadà i independent del món que fa 156 anys que col·labora amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribi a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies. Des del començament de la crisi del COVID-19, Creu Roja està actuant a tots els països del món afectats, representant la major mobilització de recursos, capacitats i persones en la seva història a favor de les persones més vulnerables i la població general. 

A Espanya, Creu Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1.400 punts d'atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment més de 4 milions de persones a nivell nacional, de les quals més de 1,7 milions són ateses des de programes socials. Amb el suport de +1.360.000 socis, empreses i aliats. 

Creu Roja Espanyola pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Medialuna Roja present a 192 països. Actuant sempre sota els seus set Principis Fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

HÁBITOS SALUDABLES - Ola de calor

Cada any, durant els mesos de l'estiu, Creu Roja desenvolupa la campanya d'informació i sensibilització per a la promoció d'hàbits bàsics saludables (relacionats amb l'alimentació, la hidratació, l'exposició al sol, entre d'altres) que contribueixen a evitar o reduir l'impacte negatiu de les altes temperatures al nostre organisme. La campanya s'adreça a la població en general i, especialment, a aquella més vulnerable a les temperatures elevades.

DIA MUNDIAL DEL MEDIO AMBIENTE

5 de Juny, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, a la Creu Roja ja hem sincronitzat el rellotge d'aquest compte enrere perquè els propers dies, mesos i anys són clau. A continuació, podeu veure alguns vídeos amb petits gestos que, sens dubte, aconseguiran grans resultats. I tu, t'uneixes a aquest #cuentaatras2030?

HÁBITOS SALUDABLES: Ola de frío

Durant els mesos de l'hivern, la Creu Roja desenvolupa el projecte d'Onada de Fred que té com a objectiu la promoció d'hàbits saludables que contribueixen a evitar o reduir l'impacte negatiu de les baixes temperatures al nostre organisme.

DÍA MUNDIAL DE LOS PRIMEROS AUXILIOS

El Dia Mundial de Primers Auxilis és una oportunitat per promoure els primers auxilis. També reconeix l'important paper que la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, i altres organitzacions tenen en la formació en aquesta matèria de primers auxilis, com una manera de fomentar la capacitat dels països per respondre davant de situacions d'emergències.

HÁBITOS SALUDABLES: Vacuna contra la gripe

Durant l'últim trimestre de l'any, Creu Roja desenvolupa el projecte d'informació i sensibilització davant la vacunació antigripal que té com a objectiu promoure la vacunacó antigripal entre les persones més vulnerables davant d'aquesta malaltia.

DÍA MUNDIAL DE LA ALIMENTACIÓN

 
16 d'Octubre es celebra el Dia de la Alimentació . L'alimentació és un concepte tan bàsic com essencial, protegit a través dels drets humans i forma part de l'agenda política de tots els estats. Tant és així, que apareix reflectit a "l' Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible” l'objectiu del qual és el compromís per part dels Estats Membres de posar fi a la pobresa, la fam i la malnutrició, fer front al canvi climàtic i aconseguir un desenvolupament equitatiu i sostenible en les tres dimensions (social, econòmica i ambiental) d'aquí a 2030, a través dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

 

DÍA INTERNACIONAL DE LA ELIMINACIÓN DE LA VIOLENCIA CONTRA LA MUJER

El 25 de novembre de 1960 les germanes Mirabal, LES TRES MARIPOSES, van ser assassinades per ordre del dictador dominicà Rafael Leónidas Trujillo. El seu únic crim va ser néixer a un món d'homes. No van ser les primeres a morir per aquesta causa ni tampoc la seva mort n'ha evitat d'altres que posteriorment han passat. Elles, però, no han estat oblidades. Per saber més... l'Origen del 25N: l'assassinat de les germanes Mirabal, activistas contra la dictadura de Trujillo.

Creu Roja Joventut, en col·laboració amb Creu Roja Espanyola, ha llançat la campanya 'Dóna-li veu al respecte: la violència psicològica existeix' per sensibilitzar al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona', sobre el respecte a la dona, especialment entre els i les joves.

DÍA MUNDIAL DEL VIH y Sida

Cada 1 de Desembre es celebra El Dia Mundial de la Resposta davant del VIH i Sida és una campanya desenvolupada anualment. 

A través d'aquesta campanya s'ofereix informació sobre com prevenir el VIH i les formes de transmissó. A més, es promou la realització de la prova de diagnòstic i se sensibilitza la població per tal de fomentar el bon tracte i evitar l'estigma i la discriminació. Les activitats de difusió són dutes a terme a la via pública, seus i organismes de Creu Roja ia través de les xarxes socials.

 

CAMPAÑA DE JUGUETES

Les joguines no només són font d'oci per als nens, les nenes i els joves, sinó que ajuden a millorar les seves habilitats comunicatives, o a relacionar-se. La joguina educativa de Creu Roja Joventud torna a organitzar-se en tota la geografia espanyola per recollir jocs i joguines noves, no sexistes i no bèl·liques per promoure el joc saludable i enriquidor.

Quina mena de joguines es poden donar?

Es busca que siguin noves, no bèl·lics, no sexistes, i preferiblemente educatius per afavorir les actituds de respecte i cooperació, ja que són elements transmissors de valors socials, "a través del joc, adquireixen coneixement i comportaments; si fomentem que la infància utilitzi joguines educatives estarem afavorint valors com la creativitat, la tolerància, la diversitat, respecte o la igualtat".

El lliurament de joguines

Un cop verificat que els productes compleixen les especificacions, Creu Roja els classifica segons l'edat a què van destinats i les habilitats que potencia, socials, motrius, intel·lectuals…etc.

Creu Roja cerca afavorir la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en tots els seus àmbits d'intervenció com; l'educació, la inclusió o l'ocupació, per promoure que la perspectiva de gènere sigui present a totes les actuacions que realitza.