Cada cop més a prop de les persones

Creu Roja a Sant Feliu de Llobregat

C/ El Plà, 10
936660353
santfeliullob@creuroja.org

La Creu Roja convida els visitants de La Setmana del Llibre en Català a donar llibres per a col·lectius vulnerables

2015-09-09 13:49

Els llibres es destinaran a projectes per a infància en risc de Creu Roja Joventut, programes de gent gran i espais per a persones sense sostre de la ciutat de Barcelona.

Els organitzadors de La Setmana del Llibre en Català doblaran la quantitat de llibres donada per la ciutadania.

La mostra s’inaugura aquesta tarda, amb representants de l’organització, de l’Ajuntament de Barcelona, de la Generalitat i del Parlament de Catalunya. Per part de la Creu Roja, hi assistiran Josep Quitet, el seu president a la ciutat i a la demarcació de Barcelona; Enric Morist, el coordinador de l’entitat a Catalunya; i David Jové, el seu director tècnic a la ciutat de Barcelona.

La Creu Roja convida les persones que visitin La Setmana del Llibre en Català a donar llibres, que es destinaran a diversos col·lectius en situació vulnerable. La Creu Roja comptarà amb una carpa durant aquesta mostra, que se celebra del 4 al 13 de setembre a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona.

Per a cada llibre que donin els visitants a la Prestatgeria Solidària, els expositors n’afegiran un altre d’igual. És a dir, els organitzadors doblaran la donació de la ciutadania. Els llibres donats seran lliurats a Espais de persones sense sostre de la ciutat de Barcelona, projectes de Creu Roja Joventut de tot Catalunya (ludoteques, Campanya de Joguines, èxit escolar i Centres de Mediació Social); i programes de gent gran, atenció a la dependència i per a l'envelliment actiu i saludable.

Per difondre aquesta campanya, la Creu Roja ha editat diversos cartells, punts de llibre i targetons, amb frases que també conviden la ciutadania a reflexionar sobre la importància de la lectura per al desenvolupament personal, educatiu i intel·lectual.

La Prestatgeria Solidària comptarà diàriament amb la col·laboració de 4 persones voluntàries, de manera, que durant els 10 dies de La Setmana, en passaran prop de 40. Aquest equip està format tant per voluntariat de la Creu Roja a la ciutat de Barcelona com d’altres localitats properes de tota la demarcació.

33a Setmana del Llibre en Català

L’acte inaugural de La Setmana del Llibre en Català té lloc aquest divendres, 4 de setembre, a les 19 h a la plaça de la Paraula, a l’avinguda de La Catedral de Barcelona (en cas de pluja, serà a la sala de conferències del COAC). Hi intervindran Montse Ayats, Presidenta de la Comissió Organitzadora de La Setmana del Llibre en Català, Berta Sureda, Comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Ferran Mascarell, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i Núria de Gispert, Presidenta del Parlament de Catalunya. Per part de la Creu Roja, hi assistiran Josep Quitet, president de la Creu Roja a la ciutat i a la demarcació de Barcelona; Enric Morist, coordinador de la Creu Roja a Catalunya; i David Jové, director tècnic de l’entitat a la ciutat de Barcelona. La inauguració comptarà amb lectures a càrrec de 16 alumnes d’escoles catalanes finalistes del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta de la Fundació Enciclopèdia Catalana i amb actuacions musicals.

La Setmana del Llibre en Català és una mostra que permet donar visibilitat a la tasca de les editorials que editen en català, de les llibreries actives i de les revistes i premsa comarcal, que enguany arriba a la seva 33a edició. També compta amb la col·laboració de les biblioteques públiques i de diverses entitats culturals És previst que, enguany, més de 28.000 persones visitin aquesta mostra.