Cada cop més a prop de les persones

Creu Roja a Sant Feliu de Llobregat

C/ El Plà, 10
936660353
santfeliullob@creuroja.org

La Creu Roja crida a la ciutadania a col·laborar amb els projectes de lluita contra la pobresa

2015-09-11 18:37

La campanya promou l’acció voluntària i, alhora, fa una crida perquè la ciutadania s’impliqui en els projectes de lluita contra la pobresa.

L’esportista i jugador del Futbol Club Barcelona, Andrés Iniesta, protagonitza de forma desinteressada per segon any consecutiu l’espot de la Creu Roja a Catalunya.

L’acció de sensibilització és possible gràcies a la col·laboració d’empreses, entitats públiques i mitjans de comunicació. 


La Creu Roja a Catalunya llença aquest dilluns, 31 de març, una campanya solidària de lluita contra la pobresa, que pretén sensibilitzar la ciutadania i promoure la tasca i la implicació del voluntariat. La institució humanitària també fa una crida per obtenir fons per als projectes de lluita contra la pobresa que desenvolupa arreu del territori català.

L’esportista i jugador del Futbol Club Barcelona, Andrés Iniesta, protagonitza de forma desinteressada per segon any consecutiu l’espot de la Creu Roja a Catalunya, on anima a la ciutadania a ajudar a les persones que, arran de la crisi econòmica, viuen en situació de vulnerabilitat social.

En el marc d’aquesta campanya, s’emetran entre el 31 de març i el12 d’abril, un total de 55 per TV3. També es farà difusió de la campanya a través de diferents canals digitals, entre ells, els portals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i al web de la Creu Roja a Catalunya (www.creuroja.org).

L’espot, realitzat per l’agència publicitària HCBCN, descriu metafòricament la situació en què viuen moltes persones actualment a causa de la crisi, a través de la figura d’una equilibrista.

Hi col·laboren empreses, entitats públiques i mitjans de comunicació

Aquesta acció de sensibilització és fruit de l’acord amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), per dissenyar fórmules que potenciïn la tasca solidària. A més, la campanya també tindrà presència als principals diaris de major tirada d’arreu de Catalunya.

La campanya és possible gràcies a la col·laboració d’empreses privades i institucions com: Abertis, Nestlé, AMB, Port de Barcelona, la “Caixa”, Fundación Jesús Serra Catalana Occidente i la Diputació de Barcelona.

Més de 215.000 persones reben ajuda alimentària i bàsica

En termes generals, els projectes d’ajuda alimentària i bàsica de la Creu Roja a Catalunya han arribat a 215.631 persones en situació vulnerable durant el 2013, un 5,46% més que l’any anterior. D’entre aquestes persones, 1 de cada 3 són infants en risc.

Per reforçar aquestes accions, la Creu Roja té previst llençar properament una gran aliança humanitària per l’alimentació infantil el proper mes de maig, amb l’objectiu de sumar esforços d’empreses, persones, entitats i de la ciutadania a favor d’aquest tipus de programes. En aquests moments, la institució humanitària està prioritzant la lluita contra la pobresa infantil i , només durant el 2013, va atendre 62.560 nens i nenes en projectes amb aquesta finalitat.